Varför skall man skaffa en avfallskvarn från Matavfallssystem?

Avfallskvarnen har blivit ett praktiskt och populärt hjälpmedel i hemmen. Särskilt i storstäder och äldre bebyggelse som ett alternativ till att sopsortera och där det kan vara trångt och bökigt att få plats med moderna soprum.
Sveriges regering har gemensamt beslutat om ett insamlingsmål för matavfallet i vårt land. T.o.m 2018 ska hela 50% av allt matavfall samlas in för att sedan processas till biogas. Det är respektive kommun som beslutar kring de olika metoderna och i större städer blir det nu allt mer vanligt att det är krav på avfallskvarn som insamlingsmetod, exempel är t.ex. Norra Djurgårdsstaden i Stockholm, Oceanhamnen i Helsingborg och området Sorgenfri i Malmö.

Fördelen med avfallskvarnar är att de är smidiga att använda, förenklar hushållsarbetet och har en högre insamlingsgrad än alternativa system – det är helt enkelt ”Lätt att göra Rätt”.

Läs mer här!

Dela Inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *