Produkter

Produktväljare och Dimensionering

Vilken lösning är bäst för din verksamhet? Det är inte alltid så lätt att avgöra men det är ett antal olika parametrar som spelar in i valet av system.

Utifrån bl.a verksamhetens förutsättningar, budget och kommunens riktlinjer så väljs systemlösning. När detta är gjort så väljer man kvarn utefter verksamhet och behov samt dimensionerar matavskiljare och slamtank efter flöden, verksamhetens art och lokalmässiga förutsättningar.

Hur ska avfallskvarnen vara installerad?

  • Montage i diskho eller diskbana
  • Insvetsad i arbetsbänk
  • Fristående

Vilken typ av matavfall?

  • Normalt matavfall – tallriksrens, grönsaker, kyckling – och fiskben
  • Medelhårt matavfall – skaldjur, ben samt ovan
  • Hårt matavfall – i princip alla typer av matrester inkl alla typer av köttben

En liten restaurang kan generera svårmalet avfall likväl som att en stor verksamhet inte alltid har så svårmalet avfall.

Hur stora volymer genererar verksamheten?

Uppstår matavfallet vid en viss tidpunkt eller är det ett mer kontinuerligt flöde?

1204x-installerad-i-inkastb

1204X installerad i inkastbänk

produktvaljare

Matavskiljaren
Dimensionering av matavskiljaren beror på systemval, verksamhetens art och de praktiska förutsättningarna. Vi arbetar med ett dimensioneringsverktyg men i väntan på att detta ska bli tillgängligt så ber vi dig ta en kontakt via mail eller telefon.

Fettavskiljaren
Dimensioneringen av fettavskiljaren skall alltid ske i enlighet med normen i SS-EN 1825-2. Detta sker i normalfallet på tre olika sätt:

  • Dimensionering baserad på köksutrustning
  • Dimensionering baserad på måltider per dag
  • Dimensionering baserad på antalet slaktade djur (tillämpligt för slakteri verksamhet)

Vi rekommenderar ACO-Nordics avskiljare och ett utmärkt dimensioneringsverktyg hittar du via länken: http://www.acottm.se/raadgivning/dimensionering/fettavskiljare/

500-Serien

Den perfekta lösningen för den mindre verksamheten

avfallskvarnar500-serien

De kompakta matavfallskvarnarna i 500­-serien är en utmärkt lösning för små till medelstora kök, i barer, snabbmat­­ställen, caféer, mindre restauranger, sjukhusavdelningar och vårdhem. De hanterar upp till 400 kuvert per sittning.

500-serien kan monteras under diskhoar, integrerad i arbetsbänk eller användas som fristående enhet. Alla modeller har tillförlitliga långlivade motorer kombinerade med special­­legerade kvarndetaljer vilket möjliggör malning av enklare matavfall inklusive tallriksrens och skalprodukter vilket processas snabbt och säkert.

500-serien kombinerar ett avdämpat montage – en gummi­dämpad konstruktion för tyst och vibrationsdämpad drift – med säkerhetssystem för respektive monterings­möjlighet.

700-Serien

Utmärkt prestanda till en låg kostnad

700-serien

De kompakta och utrymmessparande matavfallskvarnarna i 700 Serien erbjuder utmärkt kapacitet och prestanda till låg driftskostnad.

700-serien kan hantera upp till 850 kuvert per sittning, vilket gör dem idealiska för kök i medelstora hotell, restauranger, skolor och åldersboenden.

Varje enhet i 700-serien är utrustad med en tillförlitlig, energieffektiv 1,1 kW, (1.5HP) motor som kan mala kyckling och fläskben, tallriksskrap, grönsaker, frukt och skal.

Enheter kan vara fristående, monterad i disklådan eller integrerad i arbetsbänk i beredning eller disk.

Varje enhet har en specialhärdad stållegering i kvarnhuset. Modellerna erbjuder en mycket hög grad av säkerhet för operatören, med metallskydd för inlopp som standard och relästyrt interlocksystem vilket förhindrar åtkomst till kvarnhuset medan maskinen är igång.

800-Serien

Optimal prestanda vid hög volym

800-serien

MC:s 800-serie hanterar en större mängd matavfall och har en kapacitet för upp till 1350 kuvert per sittning vilket gör den lämplig för t.ex. hotell, sjukhus, universitet, fängelser och cateringverksamhet.

Varje enhet drivs av en högpresterande 2,2 kW (3.0hp) motor, vilket gör det möjligt att bearbeta svårmalet avfall som stora köttben, majskolvar och fiskskinn.

800-seriens enheter kan vara fristående, monteras under diskhoar eller monteras insvetsad i arbetsbänken eller diskbana. Varje enhet har lång livslängd, en specialhärdad legering i kvarnverket i kombination med mycket hög nivå av användarsäkerhet. 800-serien levereras med metallskydd för inloppet och relästyrt interlocksystem vilket förhindrar åtkomst till malverket medan motorn är igång.

825DS levereras som fristående enhet med en utdragbart dusch-munstycke vilket underlättar både diskhantering och rengöring.

04-Serien

Det ultimata proffssystemet

04-serien

04-serien ger den ultimata lösningen för bearbetning av stora volymer av tuffa matrester i det stora köket och hanterar mellan 1000 och 1850 kuvert per sittning. Designad för användning i stora hotell och restauranger, sjukhus, fängelser, universitet och livsmedelstillverkare. Den hanterar svårbearbetat avfall, inklusive fiskskinn, majskolvar och större köttben.

Serien är utrustad med högpresterande motorer, för att säkerställa snabb, tillförlitlig och energieffektiv malning av matavfallet. Den kan användas som en fristående enhet, insvetsad i arbetsbänken eller sittande i separat insvetsad monteringsfälg.

04-2

04-enheter har IMC:s specialhärdade stållegering i malverket, skyddat matinkast, säkerhetssystem samt automatiskt reverserande motorer som säkerställer ett jämnt slitage och ökad livslängd.

04-matavfallskvarnar kan levereras med enkla eller dubbla inströmningsbanor för användning från flera arbetsstationer vilket ökar effektiviteten i större köksanläggningar.

04-3

04X-serien inkluderar alla funktioner från 04-serien samt ett monitorsystem för uppföljning och kontroll av drifts­förhållanden. Detta optimerar vatten och energikonsumtion samt skyddar maskinen mot skador och missbruk. 04X har även en automatisk självrengöringsfunktion.